måndag 20 mars 2017

Photoshop

Hejsan!

För ett tag sedan fick jag en uppgift att göra ett kollage  med hjälp av photoshop.Uppgiften gick ut på att jag skulle göra ett kollage som ska "beskriver" mig. Alltså ett kollage med saker jag gillar och visar vem jag är. 

Hur gjorde jag?

Det jag började med att göra var att välja en bakrund som jag tyckte skulle passa mitt kollage. Jag valde cherryblossom träd som bakrund eftersom att jag älskar våren och tycka att det skulle passa.Sedan det började samla bilder på saker jag gillade och klippte ut de med hjälp av magnetlasso och snabbval. Jag fick även jobba med de olika lagren så att bilder skulle få en mer "känsla",Som tex flygplanet och killen åt höger.  Tillsist så justerade jag nyansen,lyster och färg balansen.  Innan jag justerade tyckte jag att bilden var för gul så jag ville tona ner det till en mer gråare nyans. 

Mina val av bilder:

Barkunden: Eftersom att jag gillar våren väldigt tycke att det passade bra, och dessa blommor blomstrar under våren. 
Palmen,flygplanet: Jag gillar att resa 
Två flaggor: En flagga är Vietnams flagga och det är för jag är därifrån och den andra flaggan Sydkoreas,det är för att jag i framtiden vill besöka/studera där.
penslar och noterna: Dessa två tycker jag beskriver mig bra, jag gillar måla och hålla på med konst och att jag gillar lyssna på musik.
feminist-märket: Jag tycker att det är viktigt med jämställdhet 
pizza: Jag gillar mat och en av mina favoriträtter är pizza
två killar: Dessa två killar är men i en kpop-grupp som jag gillar väldigt mycket.Detta tycker jag visar tydligt hur jag är alltså en fangirl.
sedlar: Jag valde det för att jag just nu är en fattig student och behöver pengar och kommer förmodligen behöva det i framtiden.Så därför tyckte jag att sedlarna passade bra till.  :)

Hur blev resultatet?

 Det tog tid för mig att lära mig att använda photoshop för att det fanns så många verktyg att arbeta med. Men när man väl lärde sig så tyckte jag att det va väldigt kul att arbeta med. Det tog mig lång tid att lära mig och jag blev oftast arg när jag använde photoshop,med detta blev resultatet och jag blev väldigt nöjd med den.Jag tycker att jag fick fram en tydlig bild på vad jag gillar och vem jag är. 
Jag skulle lätt vilja jobba med photoshop igen för jag tyckte att det var väldigt roligt.