tisdag 13 december 2016

Hållbar Produktutveckling v.50

På Design har vi startat med en ny uppgift och det är Hållbar Produktion. Vi ska tillsammans med Naturkunskap jobba om miljön. Jag jobbar tillsammans med Gina och vi ska göra en lampa utan gammalt tyg/kläder och glasflaskor. Man ska välja ett årtal som man ska utgå ifrån och vi har valt att välja 1950-talet. Vi valde 50-talet eftersom att vi tycker att de hade fina färger och mönster.

Detta är våran moodborad som vi har gjort. Vi hade väldigt mycket gult för vi tyckte att det kändes mest som 50-talet.


Dessa är mina skisser på hur våran lampa skulle kunna se ut. Jag blev väldigt inspirerad på blommigt mönster när jag ritade, och volangerna blev jag inspirerade på kvinnornas fluffiga klänningar.




Efter att vi hade skissat så började vi leta efter material.Vi hittade gamla kläder och tyg bitar som vi skulle ha till lampan. Det vi hittade var en blommig rosa klänning och "nättyg". Vi ville ha gult tyg så det skulle matcha våran moodboard men vi hittade ingen som vi gillade. 

Första iden vi ville göra var att linda runt tyget på lampan,men det blev inte som vi hade tänkt oss. Så vi bestämde oss för att göra volanger runt lampan.

Detta är en bild på lampan efter att vi hade gjort volanger runt lampan.Vi satte några "blommor" runt lampan, men vi blev inte nöjd med resultatet så vi tog senare bort de. 

(Ginas bild)

Här är en bild på hur lampan såg ut efter att vi satte dit flera volanger.
 Eftersom tygen började ta slut och volangerna började bli för korta tänkte det inte runt "nättyget" så gjorde vi en snabb lösning.Vi inlade runt tyget och gjorde en russet. Vi vet inte om vi ska ha det så, men vi har det tills vi hittar en annan lösning. Till lampans fot ska vi ha en glasflaska. Vi bestämde oss för att spraya den guld. 
Nästa lektion kommer vi förmodligen sätta ihop våran lampa och kanske hitta en annan lösning till våran lampa. Vi får hoppas det blir bra. 

Ha det bra,bye!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar