tisdag 13 december 2016

Hållbar Produktutveckling v.50

På Design har vi startat med en ny uppgift och det är Hållbar Produktion. Vi ska tillsammans med Naturkunskap jobba om miljön. Jag jobbar tillsammans med Gina och vi ska göra en lampa utan gammalt tyg/kläder och glasflaskor. Man ska välja ett årtal som man ska utgå ifrån och vi har valt att välja 1950-talet. Vi valde 50-talet eftersom att vi tycker att de hade fina färger och mönster.

Detta är våran moodborad som vi har gjort. Vi hade väldigt mycket gult för vi tyckte att det kändes mest som 50-talet.


Dessa är mina skisser på hur våran lampa skulle kunna se ut. Jag blev väldigt inspirerad på blommigt mönster när jag ritade, och volangerna blev jag inspirerade på kvinnornas fluffiga klänningar.




Efter att vi hade skissat så började vi leta efter material.Vi hittade gamla kläder och tyg bitar som vi skulle ha till lampan. Det vi hittade var en blommig rosa klänning och "nättyg". Vi ville ha gult tyg så det skulle matcha våran moodboard men vi hittade ingen som vi gillade. 

Första iden vi ville göra var att linda runt tyget på lampan,men det blev inte som vi hade tänkt oss. Så vi bestämde oss för att göra volanger runt lampan.

Detta är en bild på lampan efter att vi hade gjort volanger runt lampan.Vi satte några "blommor" runt lampan, men vi blev inte nöjd med resultatet så vi tog senare bort de. 

(Ginas bild)

Här är en bild på hur lampan såg ut efter att vi satte dit flera volanger.
 Eftersom tygen började ta slut och volangerna började bli för korta tänkte det inte runt "nättyget" så gjorde vi en snabb lösning.Vi inlade runt tyget och gjorde en russet. Vi vet inte om vi ska ha det så, men vi har det tills vi hittar en annan lösning. Till lampans fot ska vi ha en glasflaska. Vi bestämde oss för att spraya den guld. 
Nästa lektion kommer vi förmodligen sätta ihop våran lampa och kanske hitta en annan lösning till våran lampa. Vi får hoppas det blir bra. 

Ha det bra,bye!



måndag 28 november 2016

Serieteckning v.48

10/11-2016

Under vecka 45 så påbörjade vi ett nytt projekt, och det var att skapa en egen serie med temat "otur".Vi fick först genomgång om olika typer utav serie och sedan det fick vi börja skissa en storyboard och leta efter inspiration. Jag hann med att skissa men jag var inte nöjd så jag började om veckan därpå.Anledningen var att jag tyckte handlingen var för enkel och inte intressant.
Första skissen:


17/11-2016

Vecka:46 började jag att skissa på mina seriefigurer Och även fundera på hur min nya serie skulle handla om. Jag gillar själv inte att rita figurer och tycker att det är väldigt svårt. Så jag hade väldigt svårt med att komma på hur de skulle se ut eller hur man ritar gubbar. Det tog långt tid och resultatet blev helt ok. Jag skulle har kunnat göra bättre,Men jag orkade inte börja om.
Men jag tycker att handlingen av serien blev väldigt bra. Den är väldig enkel men ändå rolig.


28/11-2016

Dagens lektion började jag med att göra en noggrannare skiss på min serie och sedan det började jag att rita min serie. Jag valde att använda blyetspenna och sedan fylla i med svart tusch penna.Anledningen till att jag valde den metoden är för att jag tycker att det blir stilrent och snyggare.

Det här blev det färdiga resultatet.Min serie heter "story of my life" (bästa jag kunde komma på) och består utav 9 rutor . Min serie handlar om oturen som kan hända när man shoppar på internet.Jag valde att inte skriva nån text eftersom jag tyckte att bilden talade. Jag tyckte att uppgiften var väldig svårt eftersom jag är väldigt fantasilös och hade jätte svårt att komma på vad den skulle handla om och att rita figurer. Själv föredrar jag att mål med färg och inte penna. Men jag blev nöjd med resultatet.  

Jag tog inte med mina seriefigurer som jag ritad förra lektionen för jag inte blev helt nöjd med de så istället gjorde jag en blandning av de två. Och tyckte det blev bättre så.

Något jag skulle kunnat göra bättre?

Jag tror att jag hade kunnat förbättra min serie denim att rita till små detaljer. Det hade gjort serien mer rolig att titta på,för att i vissa rutor är det väldigt tomt. Men om annars blev jag väldig nöjd.

Denna uppgiften tyckte jag var förvånat  rolig att göra. När vi hade nyss fått instruktionerna tyckte jag att detta skulle bli jätte tråkigt och svårt eftersom jag ärr väldigt dålig på att rita figurer. Det tog dock tid att sätta igång men min serie. Men när jag väl började rita blev det roligare. 
(glömde skriva namn på serien)





tisdag 8 november 2016

Hemuppgift - Formgivning 1 (v.45)

Light shadow


Jag har valt att skriva om lamporna/glödlampor som är designad utav Ingegerd Råman och heter 
"Light Shadow"



Det jag tycker om med lamporna är att de är väldigt stilrena och fina. Lampan är väldigt enkel och har  vita mönster på och det gör lamporna väldigt unika.
Det som gör lamporna väldigt cool är när lamporna tänds så framkallas förstorade mönsterbilder på väggar och tak.
Lamporna har 4 olika mönster och lampans material är glas.

Ingegerd Råman är personen som har designat lamporna.
Hon föddes 9 Juli 1943 i Stockholm.
Hon är en Svensk krukmakare och glasformgivare.
Anledningen till att jag just tog Ingegerd Råmans verk är för att jag är väldigt intresserad utav hennes verk. Det jag gillar med hennes verk är att de är så stilrena men samtidigt väldigt unika.
Hennes verk brukar inte ha mycket färg mer är svart och vitt som jag själv tycker är jätte snyggt, och det gör även att verken är lätt att passa in.




torsdag 27 oktober 2016

Samtidskonst

                                                                               Hej!


Dagens lektion jobbade vi med Samtidskonst. Vi satt i små grupper och diskuterade om olika konstverk. Själv tycker jag att det var svårt att diskutera och frågorna som vi fick var komplicerade. Men när vi väl började diskutera tycker jag att det blev mycket intressant därför att alla hade många olika åsikter och tankar om samma konstverk. Det var kul att höra vad alla tyckte och tänkte. 
Jag tycker att dagens lektion var viktig eftersom vi fick lära oss att diskutera och tolka konst på ett annat sätt än vad vi brukar. 
När det var min tur att vara gruppledare tyckte jag att det var väldigt svårt.Det var svårt att få igång alla att prata. Man kände sig som en lärare med tanke på att försöka leta ett samtal och få lalla att prata,och det var något jag inte var van vid. 
Ett av konstverken min grupp fick diskutera om var av Marc Quinn, konstverket hette Self. Det som gjorde konstverket så speciel var att den var gjord utav konstnärens egna blod.